Bouwkundige keuring Ekehaar

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Ekehaar laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bekijk je informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Ekehaar.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ekehaar analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ekehaar inplannen

Op korte termijn duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de plafonds en en de staat van de isolatie. Tevens wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Ekehaar.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ekehaar

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ekehaar en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €475. De prijs is afhankelijk van diverse variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de onderstaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ekehaar.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning90 m2280 – €325
Rijtjeshuis105 m2€340 – €385
Kopwoning145 m2€415 – €430
Geschakelde woning151 m2€470 – €500
Vrijstaand193 m2€520 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ekehaar die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Eldersloo, Nijlande, Rolde, Nooitgedacht en Marwijksoord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ekehaar-9454

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Ekehaar analyseert een objectieve ingenieur het gebouw. Slim, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant in het geval je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ekehaar). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Aa en Hunze wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie