Bouwkundige keuring Bitgum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Bitgum regelen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Bitgum.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Bitgum benadert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bitgum uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de technische kwaliteit een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de vloeren en de technische staat van de CV-installatie. Zo krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Bitgum.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bitgum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Bitgum en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De expert gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €350 en €400. De totaalprijs is gebaseerd op verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Bitgum.

Type huis OppervlaktePrijsindicatie
Appartementje78 m2275 – €310
Tussenwoning120 m2€350 – €365
Hoekhuis146 m2€420 – €445
Twee onder één kap156 m2€460 – €500
Landhuis179 m2€505 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bitgum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wier, Berltsum, Ingelum, Slappeterp en Menaam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bitgum-9044

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Bitgum bekijkt een objectieve specialist het woonhuis. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woning dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bitgum). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Waadhoeke loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van de woning. Potentiële problemen worden direct benoemd. De expert noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie