Bouwkundige keuring Deventer

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Deventer laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website kan je aan de slag met actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Deventer.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Deventer benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Deventer afspreken

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de puien en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Deventer.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Deventer

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Deventer (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €450. De prijs hangt af van allerlei facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Deventer.

Type woningGroottePrijsberekening
Appartement93 m2€300 – €315
Rijtjeshuis112 m2€335 – €390
Hoekwoning127 m2€425 – €440
2-onder-1 kap158 m2€450 – €500
Landhuis196 m2€520 – €555
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Deventer die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Voorst, Apeldoorn, Lochem, Bronckhorst en Zutphen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-deventer-7418

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Deventer onderzoekt een objectieve ingenieur het woonhuis. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren op het moment dat je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Deventer). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Deventer doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. De expert weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Colmschate
 • Bouwkundige keuring Diepenveen
 • Bouwkundige keuring Schalkhaar
 • Bouwkundige keuring Lettele
 • Bouwkundige keuring Okkenbroek
 • Bouwkundige keuring Bathmen
 • Plaats een reactie