Bouwkundige keuring Puttershoek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Puttershoek laten doen is dan zeer verstandig. Zo krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op dit informatieplatform verzamelen wij informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Puttershoek.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Puttershoek bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Puttershoek regelen

Wil jij meteen een indicatie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie. Zo krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Puttershoek.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Puttershoek

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Puttershoek (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. Deze persoon gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de keuring omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je hier een overzicht met de kosten om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €440. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Puttershoek.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Etagewoning84 m2275 – €330
Rijwoning121 m2€345 – €370
Hoekhuis127 m2€425 – €450
Twee onder één kap154 m2€475 – €495
Landhuis179 m2€510 – €560
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Puttershoek die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in s-Gravendeel, Mookhoek, Strijensas, Strijen en Klaaswaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-puttershoek-3297

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Puttershoek checkt een onafhankelijk specialist het verblijf. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om kopers te informeren over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Puttershoek). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Hoeksche Waard maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie