Bouwkundige keuring Wetering

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wetering uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Wetering.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Wetering analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wetering regelen

Heb je belang bij een analyse van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Wetering.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wetering

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Wetering en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Tevens bekijk je hier een kostenoverzicht om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €280 en €395. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het bijgaande overzicht delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wetering.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje92 m2275 – €325
Rijtjeshuis103 m2€345 – €385
Kopwoning148 m2€415 – €435
Geschakelde woning168 m2€470 – €505
Landhuis198 m2€510 – €535
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wetering die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Nederland, IJsselham, Blokzijl, Giethoorn en Wapserveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wetering-8363

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Wetering analyseert een objectieve specialist het huis. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Wetering). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Steenwijkerland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie