Bouwkundige keuring Hurwenen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hurwenen laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Hurwenen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hurwenen onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hurwenen plannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hurwenen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in februari 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hurwenen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Hurwenen (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin staat een lijst met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €475. De prijs bestaat uit meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het schema hieronder vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Hurwenen.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje77 m2285 – €320
Rijwoning113 m2€335 – €365
Hoekhuis127 m2€425 – €435
2-onder-1 kap151 m2€470 – €505
Vrijstaand179 m2€530 – €545
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hurwenen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Ammerzoden, Hedel, Bern, Nederhemert en Delwijnen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hurwenen-5327

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Hurwenen bekijkt een onafhankelijk expert het woonobject. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd als je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hurwenen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Maasdriel wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie