Bouwkundige keuring Morra

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Morra laten doen is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Morra.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Morra benadert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Morra uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Morra.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Morra

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Morra (regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De expert kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de inspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €480. De totaalprijs bestaat uit meerdere punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Morra.

Soort huisOppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje98 m2280 – €315
Rijwoning102 m2€360 – €365
Kopwoning141 m2€405 – €450
2-onder-1 kap171 m2€470 – €500
Herenhuis199 m2€530 – €535
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Morra die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Lioessens, Anjum, Engwierum, Ee en Oostrum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-morra-9135

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Morra analyseert een onafhankelijk expert het woonhuis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Morra). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie