Bouwkundige keuring Oosterwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oosterwijk laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen, de prijzen en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Oosterwijk.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oosterwijk inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de ventilatie en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosterwijk regelen

Heel snel een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de groepenkasten en en of er sprake is van lekkages. Dan krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Oosterwijk.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oosterwijk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oosterwijk (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De specialist gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie vind je een overzicht van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je hier een kostenindicatie om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €430. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oosterwijk.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Appartement76 m2290 – €315
Tussenwoning122 m2€355 – €380
Hoekhuis125 m2€425 – €440
Twee onder één kap161 m2€450 – €490
Landhuis185 m2€520 – €545
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oosterwijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Heukelum, Deil, Enspijk, Rumpt en Gellicum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosterwijk-4163

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Oosterwijk analyseert een onafhankelijk partij het woonobject. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd als je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oosterwijk). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Vijfheerenlanden loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie