Bouwkundige keuring Lijnden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Lijnden uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Lijnden.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lijnden inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het dak, dakpannen of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lijnden regelen

Direct een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Lijnden.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Lijnden

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lijnden (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De expert heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een kostenoverzicht om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €475. De totaalprijs is gebaseerd op een aantal onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Lijnden.

Type huis OppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning86 m2275 – €330
Tussenwoning102 m2€345 – €370
Hoekwoning136 m2€400 – €435
Twee onder één kap173 m2€455 – €485
Villa195 m2€515 – €540
Schema met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lijnden die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Badhoevedorp, Halfweg, Zwanenburg, Marken en Uitdam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lijnden-1175

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Lijnden analyseert een onpartijdige specialist het woonhuis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Lijnden). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Haarlemmermeer maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie