Bouwkundige keuring s-Gravendeel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in s-Gravendeel uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in s-Gravendeel.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in s-Gravendeel analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in s-Gravendeel uitvoeren

Behoefte aan een analyse van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij weet je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in s-Gravendeel.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2022
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in s-Gravendeel

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in s-Gravendeel (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de inspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je hier een tariefoverzicht om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €410. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in s-Gravendeel.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Etagewoning88 m2290 – €325
Rijtjeshuis125 m2€360 – €380
Hoekhuis128 m2€400 – €450
Geschakelde woning152 m2€475 – €480
Vrijstaand176 m2€520 – €545
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2022.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in s-Gravendeel die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Mookhoek, Strijensas, Strijen, Klaaswaal en Zuid-Beijerland.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
JPV Mechanical Engineering ServicesStrijensedijk 263295 KMs-Gravendeel
AquamaxDr Bossersstraat 33295 AGs-Gravendeel
Zevenbergen AdviesOrkest 173286 TCKlaaswaal
Bouwstudio Reemt HahnBeatrixstraat 43286 AAKlaaswaal
Bouwkundig ingenieur s-Gravendeel: werkzaam binnen de regio.
bouwkundige-keuring-s-gravendeel-3295

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in s-Gravendeel checkt een onafhankelijk deskundige de potentiële woning. Slim, want zo weet je precies wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in s-Gravendeel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Hoeksche Waard doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie