Bouwkundige keuring Tynaarlo

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Tynaarlo laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Tynaarlo.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Tynaarlo analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je meer helderheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tynaarlo inplannen

Direct een indicatie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Tynaarlo.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Tynaarlo

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Tynaarlo en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwexpert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De specialist gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele gebreken. Ook vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €435. De totale prijs hangt af van allerlei aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Tynaarlo.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Appartement75 m2€295 – €320
Rijwoning108 m2€345 – €375
Hoekwoning145 m2€425 – €445
Twee onder één kap171 m2€460 – €495
Herenhuis188 m2€525 – €545
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tynaarlo die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Aa en Hunze, Midden-Drenthe, Assen, Noordenveld en Dantumadiel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tynaarlo-9482

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Tynaarlo controleert een onafhankelijk partij het gebouw. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woonobject dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om kopers op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Tynaarlo). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Tynaarlo loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Eelde
 • Bouwkundige keuring Paterswolde
 • Bouwkundige keuring Eelderwolde
 • Bouwkundige keuring Donderen
 • Bouwkundige keuring Zuidlaren
 • Bouwkundige keuring De Groeve
 • Bouwkundige keuring Zuidlaarderveen
 • Bouwkundige keuring Midlaren
 • Bouwkundige keuring Vries
 • Bouwkundige keuring Zeegse
 • Bouwkundige keuring Taarlo
 • Bouwkundige keuring Zeijen
 • Bouwkundige keuring De Punt
 • Bouwkundige keuring Yde
 • Bouwkundige keuring Winde
 • Bouwkundige keuring Bunne
 • Plaats een reactie