Bouwkundige keuring Nieuwkuijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Nieuwkuijk uitvoeren is heel erg verstandig. Zo krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina kan je aan de slag met actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwkuijk.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nieuwkuijk analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwkuijk afspreken

Op korte termijn een analyse van de huidige staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. de meterkast en en de toepassingen van isolatie. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Nieuwkuijk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nieuwkuijk

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuwkuijk (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €305 en €375. De prijs wordt bepaald door allerlei aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwkuijk.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartementje100 m2300 – €310
Rijwoning103 m2€345 – €390
Hoekhuis132 m2€400 – €430
2-onder-1 kap174 m2€460 – €505
Landhuis199 m2€515 – €550
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwkuijk die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Vlijmen, Rosmalen, De Moer, Kaatsheuvel en Waspik.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwkuijk-5253

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Nieuwkuijk analyseert een objectieve expert het woonhuis. Handig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woonobject dat jij wil verhuren. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Nieuwkuijk). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Heusden loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie