Bouwkundige keuring Koekange

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Koekange laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen, de tarieven en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Koekange.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Koekange benadert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Koekange afspreken

Behoefte aan meer info over de algehele staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de fundering en of er houtrot is. Daarbij kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Koekange.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal kan je ook veel informatie vinden over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Koekange

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Koekange en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist checkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De expert heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je in het rapport een kostenoverzicht om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €325 en €395. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In het bijgaande overzicht delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Koekange.

Type woningGrootteGemiddelde kosten
Appartement97 m2€285 – €330
Rijwoning109 m2€340 – €390
Hoekpand137 m2€415 – €450
Geschakelde woning172 m2€470 – €480
Villa179 m2€510 – €535
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Koekange die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Veeningen, de Wijk, IJhorst, Rouveen en Rogat.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-koekange-7958

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Koekange checkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonhuis. Handig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant als je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Koekange). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente De Wolden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De bouwkundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie