Bouwkundige keuring Rhenoy

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Rhenoy uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Rhenoy.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Rhenoy checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rhenoy laten uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de groepenkasten en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Rhenoy.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Rhenoy

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Rhenoy (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De inspecteur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de inspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk tref je een samenvatting van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €485. De prijs is gebaseerd op verschillendefactoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de regio speelt een rol vanwege de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Rhenoy.

Type woningAantal m2Gemiddelde kosten
Bovenwoning86 m2300 – €305
Rijtjeshuis118 m2€350 – €380
Hoekpand128 m2€410 – €430
Twee onder één kap173 m2€475 – €495
Herenhuis180 m2€505 – €555
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rhenoy die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Acquoy, Asperen, Schoonrewoerd, Leerdam en Vianen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rhenoy-4152

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Rhenoy analyseert een onafhankelijk deskundige het gebouw. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Rhenoy). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente West Betuwe wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie