Bouwkundige keuring Nieuw-Vennep

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Nieuw-Vennep laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite lees je meer informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Nieuw-Vennep.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nieuw-Vennep bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw-Vennep uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens weet je wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Nieuw-Vennep.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform kan je ook veel gegevens vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nieuw-Vennep

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuw-Vennep (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €385. De totale prijs is gebaseerd op verschillendevariabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw-Vennep.

WoonobjectGrootteGemiddelde tarief
Studio89 m2295 – €315
Rijtjeshuis117 m2€340 – €385
Hoekwoning138 m2€405 – €450
2-onder-1 kap164 m2€475 – €495
Herenhuis199 m2€525 – €550
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw-Vennep die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Beinsdorp, Boesingheliede, Cruquius, Vijfhuizen en Zwaanshoek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-vennep-2151

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Nieuw-Vennep onderzoekt een onafhankelijk specialist de woning. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Nieuw-Vennep). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Haarlemmermeer wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie