Bouwkundige keuring Westmaas

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Westmaas laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Westmaas.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Westmaas inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westmaas plannen

Heb je belang bij inzicht in de staat en de waarde van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de ventilatie en en de staat van de isolatie. Tevens weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Westmaas.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Westmaas

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Westmaas en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de inspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast bekijk je hier een kostenindicatie om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €325 en €490. De totale prijs wordt bepaald door diverse variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Westmaas.

Type woningAantal m2Gemiddelde prijzen
Appartementje93 m2275 – €325
Rijtjeshuis123 m2€360 – €390
Kopwoning141 m2€400 – €445
Twee onder één kap162 m2€470 – €485
Landhuis177 m2€505 – €555
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westmaas die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Mijnsheerenland, Goudswaard, Piershil, Nieuw-Beijerland en Oud-Beijerland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westmaas-3273

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Westmaas bekijkt een onafhankelijk partij het huis. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Westmaas). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Hoeksche Waard wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie