Bouwkundige keuring Prinsenbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Prinsenbeek uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Prinsenbeek.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Prinsenbeek checkt de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Prinsenbeek uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de technische kwaliteit een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Prinsenbeek.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Prinsenbeek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Prinsenbeek en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een schatting van de onkosten om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €300 en €440. De prijs bestaat uit verschillende onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Prinsenbeek.

WoonobjectAantal m2Prijsindicatie
Etagewoning81 m2295 – €325
Rijwoning104 m2€345 – €390
Hoekhuis126 m2€405 – €450
Twee onder één kap173 m2€475 – €490
Vrijstaand179 m2€510 – €560
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Prinsenbeek die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Willemstad, Oudemolen, Heijningen, Fijnaart en Klundert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-prinsenbeek-4841

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Prinsenbeek bekijkt een onafhankelijk ingenieur het huis. Een aanrader, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Prinsenbeek). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Breda doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie