Bouwkundige keuring Delft

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Delft uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform verzamelen wij uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Delft.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Delft bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Delft inplannen

Direct meer info over de bouwkundige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plafonds en en de staat van de CV-ketel. Hiermee kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Delft.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Delft

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Delft (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De inspecteur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €460. De totaalprijs bestaat uit verschillende onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Delft.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartementje97 m2300 – €330
Rijwoning105 m2€335 – €365
Hoekpand128 m2€415 – €435
2-onder-1 kap162 m2€475 – €490
Landhuis192 m2€520 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Delft die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Den Haag, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Bodegraven-Reeuwijk en Alphen aan den Rijn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-delft-2624

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Delft analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Slim, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Delft). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Delft loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. De specialist noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie