Bouwkundige keuring Stadskanaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Stadskanaal laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Stadskanaal.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Stadskanaal checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stadskanaal inplannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de algehele staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Stadskanaal.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Stadskanaal

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Stadskanaal (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €295 en €445. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de tabel hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Stadskanaal.

Soort woningGrootteGeschatte kosten
Flatwoning91 m2275 – €315
Tussenwoning113 m2€345 – €385
Hoekhuis145 m2€425 – €450
Geschakelde woning157 m2€475 – €500
Villa184 m2€530 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stadskanaal die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Tynaarlo, Aa en Hunze, Midden-Drenthe, Assen en Noordenveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stadskanaal-9502

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Stadskanaal analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woning dat jij wil verhuren. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Stadskanaal). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Stadskanaal wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Musselkanaal
 • Bouwkundige keuring Mussel
 • Bouwkundige keuring Vledderveen
 • Bouwkundige keuring Onstwedde
 • Plaats een reactie