Bouwkundige keuring Hengstdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Hengstdijk laten doen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Hengstdijk.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Hengstdijk onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de ventilatie en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hengstdijk afspreken

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hengstdijk.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hengstdijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hengstdijk (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast staat in het document een kostenoverzicht om de woonruimte in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €380. Het kostenplaatje wordt bepaald door meerdere aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hengstdijk.

Soort woningGrootteGemiddelde onkosten
Bovenwoning81 m2€290 – €325
Rijtjeshuis117 m2€355 – €365
Hoekwoning136 m2€400 – €430
2-onder-1 kap156 m2€450 – €500
Landhuis178 m2€515 – €550
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hengstdijk die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Kuitaart, Terhole, Vogelwaarde, Koewacht en Overslag.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hengstdijk-4585

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Hengstdijk checkt een onafhankelijk expert de woning. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld als je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hengstdijk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Hulst doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie