Bouwkundige keuring Halfweg

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Halfweg inplannen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Halfweg.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Halfweg controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Halfweg afspreken

Behoefte aan meer info over de algehele staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Halfweg.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Halfweg

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Halfweg en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist analyseert alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €305 en €495. Het prijskaartje wordt bepaald door allerlei onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de tabel hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Halfweg.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Flatwoning98 m2290 – €330
Tussenwoning120 m2€360 – €375
Hoekwoning138 m2€425 – €430
2-onder-1 kap155 m2€475 – €480
Villa184 m2€515 – €540
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Halfweg die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Zwanenburg, Marken, Uitdam, Zuiderwoude en Broek in Waterland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-halfweg-1165

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Halfweg analyseert een objectieve bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de kopende partij gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Halfweg). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Haarlemmermeer maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie