Bouwkundige keuring Wijngaarden

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wijngaarden inplannen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Door gebruik te maken van deze site tref je actuele informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Wijngaarden.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Wijngaarden benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de ventilatie en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijngaarden inplannen

Heb je belang bij een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en en of er lekkages zijn. Dan heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wijngaarden.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wijngaarden

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Wijngaarden en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de inspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage bekijk je hier een kostenberekening om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €470. De totale prijs is gebaseerd op verschillende aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wijngaarden.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning76 m2285 – €330
Tussenwoning109 m2€345 – €365
Hoekhuis129 m2€400 – €430
Twee onder één kap150 m2€475 – €490
Villa183 m2€525 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wijngaarden die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Maasdam, Puttershoek, s-Gravendeel, Mookhoek en Strijensas.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijngaarden-3366

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Wijngaarden bekijkt een onafhankelijk specialist de woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woning dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Wijngaarden). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Molenlanden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie