Bouwkundige keuring Afferden

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Afferden laten doen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Afferden.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Afferden analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Afferden afspreken

Heb je belang bij meer info over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens weet je welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Afferden.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Afferden

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Afferden en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin tref je een samenvatting van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een indicatie van de kosten om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €470. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillendefactoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Afferden.

Soort huisAantal m2Prijsberekening
Bovenwoning78 m2290 – €305
Rijwoning102 m2€360 – €365
Hoekhuis140 m2€420 – €435
2-onder-1 kap169 m2€470 – €490
Herenhuis176 m2€525 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Afferden die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Deest, Winssen, Ewijk, Batenburg en Horssen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-afferden-6654

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Afferden bekijkt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een pand dat je in de verkoop wil doen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de potentiële koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake als je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Afferden). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Druten wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie