Bouwkundige keuring Gasselternijveenschemond

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Gasselternijveenschemond laten doen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Gasselternijveenschemond.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Gasselternijveenschemond onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gasselternijveenschemond afspreken

Wil jij meteen een analyse van de technische kwaliteit een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Gasselternijveenschemond.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website tref je ook praktische gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Gasselternijveenschemond

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Gasselternijveenschemond (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je hier een kostenindicatie om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €430. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendefactoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Gasselternijveenschemond.

Type huis OppervlakteGeschatte kosten
Appartementje99 m2€295 – €325
Rijtjeshuis106 m2€345 – €375
Hoekhuis125 m2€415 – €440
Geschakelde woning172 m2€455 – €485
Vrijstaand182 m2€515 – €545
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gasselternijveenschemond die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Gasselternijveen, Nieuwediep, Gieterveen, Donderen en Bunne.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gasselternijveenschemond-9515

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Gasselternijveenschemond bekijkt een onpartijdige specialist het verblijf. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht kopers te informeren over de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Gasselternijveenschemond). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Aa en Hunze wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De expert noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie