Bouwkundige keuring Munnekezijl

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Munnekezijl laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite bieden wij praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Munnekezijl.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Munnekezijl onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de meterkast en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Munnekezijl laten uitvoeren

Direct een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en en of er lekkages zijn. Daarbij weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Munnekezijl.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Munnekezijl

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Munnekezijl (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De expert gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarbij bekijk je hier een schatting van de onkosten om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €295 en €415. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillendefacetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Munnekezijl.

Soort woningOppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning78 m2€285 – €310
Rijtjeshuis109 m2€360 – €365
Hoekpand140 m2€410 – €440
Geschakelde woning165 m2€470 – €500
Landhuis188 m2€520 – €535
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Munnekezijl die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Warfstermolen, Burum, Visvliet, Pieterzijl en Grijpskerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-munnekezijl-9853

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Munnekezijl checkt een objectieve expert de potentiële woning. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een huis dat jij wil verhuren. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld wanneer je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Munnekezijl). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie