Bouwkundige keuring Zetten

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Zetten laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen, de kosten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Zetten.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Zetten benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zetten afspreken

Wil jij meteen een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. de meterkast en en de staat van de elektrische installatie. Ook kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Zetten.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Zetten

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zetten (en de regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat een lijst met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd bekijk je hier een tariefoverzicht om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €470. De prijs bestaat uit een aantal onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het bijgaande overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zetten.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Etagewoning80 m2€280 – €315
Rijtjeshuis103 m2€350 – €375
Kopwoning132 m2€415 – €445
Twee onder één kap163 m2€455 – €490
Herenhuis176 m2€515 – €560
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zetten die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Dodewaard, Randwijk, Heteren, Driel en Lent.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zetten-6671

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Zetten controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zetten). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Overbetuwe loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van de woning. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie