Bouwkundige keuring Zeist

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Bunnik laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite lees je meer actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Bunnik.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Bunnik onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de riolering en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bunnik regelen

Behoefte aan een inspectie van de staat en de waarde van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Bunnik.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bunnik

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Bunnik (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De specialist gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de keuring vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je hier een indicatie van de kosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €480. De prijs is afhankelijk van verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat is van belang in verband met de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Bunnik.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Studio76 m2300 – €330
Rijtjeshuis123 m2€345 – €390
Kopwoning132 m2€420 – €435
Geschakelde woning155 m2€470 – €490
Landhuis175 m2€530 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bunnik die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Zeist, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrecht en Woerden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bunnik-3704

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Bunnik onderzoekt een neutrale ingenieur de woning. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bunnik). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Bunnik maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Bosch en Duin
 • Bouwkundige keuring Austerlitz
 • Bouwkundige keuring Den Dolder
 • Plaats een reactie