Bouwkundige keuring Molenlanden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Molenlanden laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Molenlanden.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Molenlanden analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de gevel en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Molenlanden afspreken

Direct een analyse van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en en de staat van de CV-ketel. Ook weet je wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Molenlanden.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website vind je ook meer uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Molenlanden

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Molenlanden en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €375. De totale prijs is afhankelijk van een aantal facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Molenlanden.

Type huis GrootteGemiddelde kosten
Bovenwoning99 m2€280 – €310
Tussenwoning116 m2€345 – €385
Hoekhuis149 m2€400 – €450
Geschakelde woning164 m2€475 – €500
Herenhuis195 m2€525 – €545
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Molenlanden die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Sliedrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Dordrecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-molenlanden-3366

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Molenlanden analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de aspirant koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake als je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Molenlanden). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Molenlanden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Noordeloos
 • Bouwkundige keuring Hoogblokland
 • Bouwkundige keuring Arkel
 • Bouwkundige keuring Schelluinen
 • Bouwkundige keuring Hoornaar
 • Bouwkundige keuring Wijngaarden
 • Bouwkundige keuring Giessenburg
 • Bouwkundige keuring Oud-Alblas
 • Bouwkundige keuring Bleskensgraaf
 • Bouwkundige keuring Molenaarsgraaf
 • Bouwkundige keuring Brandwijk
 • Bouwkundige keuring Ottoland
 • Bouwkundige keuring Goudriaan
 • Bouwkundige keuring Nieuw-Lekkerland
 • Bouwkundige keuring Streefkerk
 • Bouwkundige keuring Kinderdijk
 • Bouwkundige keuring Groot-Ammers
 • Bouwkundige keuring Nieuwpoort
 • Bouwkundige keuring Langerak
 • Bouwkundige keuring Waal
 • Plaats een reactie