Bouwkundige keuring Sint Maartensbrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Sint Maartensbrug uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform bieden wij actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Sint Maartensbrug.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Sint Maartensbrug benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de gevel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Maartensbrug uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de staat (en gebreken) van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Sint Maartensbrug.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in oktober 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Sint Maartensbrug

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Sint Maartensbrug en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de inspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €350 en €395. De prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Sint Maartensbrug.

Soort woningGrootteGeschatte prijzen
Etagewoning83 m2295 – €310
Rijwoning102 m2€360 – €385
Kopwoning144 m2€420 – €435
Geschakelde woning163 m2€465 – €505
Landhuis188 m2€530 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport oktober 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Maartensbrug die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Schagerbrug, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Dirkshorn en Sint Maarten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-maartensbrug-1752

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Sint Maartensbrug bekijkt een onafhankelijk partij het gebouw. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Sint Maartensbrug). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Schagen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie