Bouwkundige keuring Sint Maarten

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Sint Maarten laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Sint Maarten.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Sint Maarten inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Maarten laten uitvoeren

Direct een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, dakpannen de technische staat van de CV-installatie. Tevens weet je welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Sint Maarten.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform vind je ook meer gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Sint Maarten

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Sint Maarten (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De specialist gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport staat een lijst met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €475. De prijs wordt bepaald door diverse aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Sint Maarten.

Soort woningOppervlaktePrijsindicatie
Studio99 m2280 – €320
Tussenwoning101 m2€355 – €390
Hoekwoning147 m2€400 – €435
2-onder-1 kap174 m2€470 – €485
Landhuis185 m2€515 – €535
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Maarten die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Waarland, Zijdewind, t Veld, Oude Niedorp en Nieuwe Niedorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-maarten-1744

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Sint Maarten checkt een objectieve ingenieur het gebouw. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Zo verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Sint Maarten). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Schagen loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het huis. Mogelijke problemen worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie