Bouwkundige keuring Schouwerzijl

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Schouwerzijl regelen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina tref je alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Schouwerzijl.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Schouwerzijl analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de vloeren en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schouwerzijl laten uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan het metselwerk en en de staat van de CV-ketel. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Schouwerzijl.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in maart 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer gegevens over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Schouwerzijl

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Schouwerzijl en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €305 en €420. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de tabel hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Schouwerzijl.

Type huis WoonoppervlakPrijsberekening
Appartementje100 m2285 – €315
Rijtjeshuis107 m2€335 – €375
Kopwoning138 m2€410 – €435
Twee onder één kap162 m2€455 – €485
Villa184 m2€530 – €560
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schouwerzijl die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Mensingeweer, Onderdendam, Saaxumhuizen, Den Andel en Rasquert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schouwerzijl-9962

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Schouwerzijl analyseert een neutrale deskundige het verblijf. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een woonobject dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Schouwerzijl). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Het Hogeland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie