Bouwkundige keuring Nes

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nes laten doen kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Nes.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Nes analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de meterkast en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nes inplannen

Behoefte aan een inspectie van de algehele staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning. Dan kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Nes.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Nes

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nes en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens staat in het document een schatting van de onkosten om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €485. De totaalprijs hangt af van verschillende aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Nes.

Type woningGrootteGemiddelde prijzen
Bovenwoning94 m2€285 – €325
Rijtjeshuis125 m2€335 – €385
Hoekpand141 m2€410 – €440
2-onder-1 kap159 m2€465 – €480
Villa184 m2€530 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nes die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Ballum, Hollum, Bornwird, Raard en Foudgum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nes-9163

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Nes onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nes). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Ameland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie