Bouwkundige keuring Geersdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Geersdijk inplannen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Geersdijk.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Geersdijk controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het stucwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geersdijk afspreken

Op korte termijn een indicatie van de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Geersdijk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Geersdijk

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Geersdijk en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je daar een indicatie van de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €285 en €495. De totale prijs is gebaseerd op meerdere variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Geersdijk.

WoonobjectGroottePrijsindicatie
Etagewoning84 m2300 – €330
Rijtjeshuis107 m2€335 – €375
Hoekhuis150 m2€415 – €445
Geschakelde woning170 m2€460 – €495
Vrijstaand187 m2€510 – €550
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Geersdijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Kamperland, Wissenkerke, Colijnsplaat, Kats en Kortgene.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geersdijk-4494

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Geersdijk checkt een objectieve partij de woning. Verstandig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een huis die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Geersdijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Noord-Beveland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het woonobject. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie