Bouwkeuring Provincie Noord-Holland

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Provincie Noord-Holland laten doen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op ons woonplatform kan je aan de slag met aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Provincie Noord-Holland.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Provincie Noord-Holland checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de fundering en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Provincie Noord-Holland plannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de plafonds en en de toepassingen van isolatie. Daarbij heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect of een bouwpartij.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Provincie Noord-Holland

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €275 en €470. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Provincie Noord-Holland.

Type huis OppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning98 m2275 – €305
Rijwoning110 m2€350 – €390
Hoekpand139 m2€400 – €445
Twee onder één kap166 m2€470 – €490
Herenhuis184 m2€525 – €545
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekijk de mogelijkheden in o.a. Amsterdam, Diemen, Landsmeer, Edam-Volendam, Waterland, Amstelveen, Ouder-Amstel, Hilversum, Wijdemeren, Blaricum, Huizen, Weesp, Gooise Meren, Uithoorn, Aalsmeer, Purmerend, Beemster, Oostzaan, Zaanstad, Wormerland, Enkhuizen, Stede Broec, Koggenland, Medemblik, Hoorn, Drechterland, Heerhugowaard, Opmeer, Langedijk, Schagen, Hollands Kroon, Den Helder, Texel, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Uitgeest, Bergen Noord-Holland, Beverwijk, Heemskerk, Velsen, Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmermeer.

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Provincie Noord-Holland analyseert een objectieve specialist het woonhuis. Een aanrader, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €245.