Bouwkundige keuring Schagen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Schagen uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie bieden wij aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Schagen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Schagen analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de dakconstructie en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schagen inplannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Schagen.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Schagen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Schagen (regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €455. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op allerlei onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Schagen.

Type huis GrootteGemiddelde tarief
Appartementje96 m2€290 – €325
Tussenwoning116 m2€340 – €390
Hoekwoning132 m2€400 – €430
Twee onder één kap158 m2€455 – €490
Landhuis194 m2€530 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schagen die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Langedijk, Opmeer, Heerhugowaard, Drechterland en Hoorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schagen-1741

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Schagen bekijkt een objectieve specialist het gebouw. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Schagen). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Schagen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Callantsoog
 • Bouwkundige keuring Waarland
 • Bouwkundige keuring Sint Maarten
 • Bouwkundige keuring Dirkshorn
 • Bouwkundige keuring Tuitjenhorn
 • Bouwkundige keuring Warmenhuizen
 • Bouwkundige keuring Schagerbrug
 • Bouwkundige keuring Sint Maartensbrug
 • Bouwkundige keuring Sint Maartensvlotbrug
 • Bouwkundige keuring Burgerbrug
 • Bouwkundige keuring Petten
 • Bouwkundige keuring t Zand
 • Bouwkundige keuring Oudesluis
 • Plaats een reactie