Bouwkundige keuring Goudswaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Goudswaard inplannen is dan zeker aan te raden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Goudswaard.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Goudswaard inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals de staat van de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Goudswaard inplannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de meterkast en en of er lekkages zijn. Tevens krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Goudswaard.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Goudswaard

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Goudswaard (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De expert gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €330 en €420. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Goudswaard.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Bovenwoning82 m2€290 – €305
Rijwoning107 m2€345 – €385
Hoekhuis127 m2€405 – €450
Twee onder één kap155 m2€450 – €500
Villa191 m2€515 – €540
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Goudswaard die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Piershil, Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland, Den Bommel en Oude-Tonge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-goudswaard-3267

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Goudswaard controleert een neutrale expert de woning. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een pand dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Goudswaard). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Hoeksche Waard loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie