Bouwkundige keuring Gapinge

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Gapinge laten doen is heel erg verstandig. Zo krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Gapinge.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Gapinge analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de dakconstructie en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gapinge afspreken

Heb je belang bij een analyse van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Gapinge.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Gapinge

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Gapinge en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De expert kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin is een beoordeling te vinden met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €325 en €440. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van meerdere factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de tabel hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Gapinge.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning91 m2275 – €315
Rijtjeshuis124 m2€335 – €385
Hoekpand148 m2€400 – €435
Twee onder één kap167 m2€470 – €485
Herenhuis192 m2€520 – €555
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gapinge die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland, Burgh-Haamstede, Noordwelle en Renesse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gapinge-4352

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Gapinge bekijkt een onpartijdige specialist het verblijf. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de potentiële koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Gapinge). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Veere doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het huis. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie