Bouwkundige keuring Den Hout

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Den Hout laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Den Hout.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Den Hout analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere het stucwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Den Hout plannen

Direct duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Den Hout.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Den Hout

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Den Hout (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast bekijk je hier een kostenindicatie om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €430. De prijs is gebaseerd op verschillende facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van belang door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het overzicht hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Den Hout.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning98 m2€280 – €320
Rijwoning122 m2€335 – €365
Hoekpand140 m2€415 – €435
2-onder-1 kap172 m2€460 – €485
Vrijstaand182 m2€520 – €540
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Den Hout die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Oosteind, Rijsbergen, Achtmaal, Wernhout en Klein Zundert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-den-hout-4911

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Den Hout bekijkt een onafhankelijk ingenieur het huis. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Daarmee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de potentiële koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Den Hout). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Oosterhout loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie