Bouwkundige keuring Baambrugge

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Baambrugge laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Baambrugge.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Baambrugge benadert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Baambrugge afspreken

Heel snel een analyse van de staat (en gebreken) van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Baambrugge.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform tref je ook praktische uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Baambrugge

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Baambrugge en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook krijg je ook inzage in een kostenberekening om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €275 en €465. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillendeaspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het schema hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Baambrugge.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Etagewoning83 m2275 – €305
Rijwoning100 m2€350 – €380
Hoekwoning150 m2€420 – €445
Geschakelde woning165 m2€465 – €480
Landhuis185 m2€520 – €550
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Baambrugge die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Abcoude, Ankeveen en s-Graveland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-baambrugge-1396

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Baambrugge onderzoekt een objectieve deskundige het verblijf. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld op het moment dat je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Baambrugge). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente De Ronde Venen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van de woning. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie