Bouwkundige keuring Loozen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Loozen regelen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina tref je praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Loozen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Loozen checkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Loozen inplannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en en de staat van de isolatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Loozen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Loozen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Loozen (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de keuring omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €440. Het prijskaartje hangt af van een aantal punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Loozen.

Soort woningOppervlaktePrijsindicatie
Bovenwoning77 m2295 – €315
Rijtjeshuis112 m2€355 – €380
Hoekhuis146 m2€405 – €450
2-onder-1 kap168 m2€455 – €495
Villa181 m2€510 – €540
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Loozen die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Schuinesloot, Slagharen, Lutten, Nieuw-Schoonebeek en Weiteveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-loozen-7778

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Loozen bekijkt een objectieve ingenieur het woonhuis. Slim, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Zo geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Loozen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Hardenberg wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie