Bouwkundige keuring Oude-Tonge

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oude-Tonge laten doen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze vergelijkingssite tref je actuele informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Oude-Tonge.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oude-Tonge inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de riolering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een helder beeld van de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oude-Tonge inplannen

Wil jij meteen meer info over de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de gevel en of er sprake is van vocht in de woning. Dan achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oude-Tonge.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oude-Tonge

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oude-Tonge (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Als bijlage staat in het document een indicatie van de kosten om het woonhuis in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €330 en €425. De totaalprijs bestaat uit meerdere facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oude-Tonge.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Bovenwoning81 m2275 – €330
Rijwoning104 m2€335 – €365
Hoekwoning126 m2€405 – €430
Geschakelde woning170 m2€460 – €485
Vrijstaand178 m2€520 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oude-Tonge die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ooltgensplaat, Achthuizen, Ouddorp, Goedereede en Stellendam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oude-tonge-3258

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oude-Tonge onderzoekt een onafhankelijk partij het gebouw. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een huis dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld op het moment dat je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oude-Tonge). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Goeree-Overflakkee wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie