Bouwkundige keuring Den Bommel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Den Bommel regelen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform tref je praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Den Bommel.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Den Bommel inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Den Bommel regelen

Heel snel duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de vloeren en en of er lekkages zijn. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Den Bommel.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform vind je ook meer informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Den Bommel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Den Bommel en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €305 en €480. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillendevariabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de levertijd, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Den Bommel.

Type woningGrootteGeschatte kosten
Bovenwoning75 m2275 – €330
Rijwoning112 m2€345 – €370
Kopwoning138 m2€400 – €435
Twee onder één kap158 m2€450 – €480
Villa198 m2€505 – €550
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Den Bommel die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Achthuizen, Ouddorp en Goedereede.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-den-bommel-3258

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Den Bommel onderzoekt een neutrale expert het woonhuis. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Den Bommel). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Goeree-Overflakkee loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De specialist weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie