Bouwkundige keuring Mijnsheerenland

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Mijnsheerenland laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een idee van de de gebreken van een woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform bekijk je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Mijnsheerenland.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Mijnsheerenland analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het leidingwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mijnsheerenland regelen

Wil jij meteen een inspectie van de staat en de waarde van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Mijnsheerenland.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in oktober 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Mijnsheerenland

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Mijnsheerenland (regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. Deze persoon kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Ook vind je in het rapport een kostenoverzicht om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €325 en €490. De prijs is afhankelijk van verschillende aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Mijnsheerenland.

Soort huisOppervlakteGemiddelde onkosten
Etagewoning94 m2300 – €305
Rijwoning120 m2€335 – €370
Hoekpand126 m2€410 – €435
Geschakelde woning172 m2€475 – €490
Vrijstaand180 m2€530 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport oktober 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mijnsheerenland die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Goudswaard, Piershil, Nieuw-Beijerland, Oud-Beijerland en Den Bommel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mijnsheerenland-3271

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Mijnsheerenland controleert een onafhankelijk deskundige het woonobject. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake zodra jij interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Mijnsheerenland). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Hoeksche Waard bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De deskundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie