Bouwkundige keuring Wapenveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Wapenveld regelen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wapenveld.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Wapenveld bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wapenveld inplannen

Op korte termijn meer info over de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Wapenveld.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wapenveld

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Wapenveld en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je in het rapport een kostenindicatie om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €290 en €430. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van een aantal variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Ook komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het schema hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wapenveld.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Studio95 m2290 – €310
Tussenwoning113 m2€355 – €380
Hoekhuis127 m2€415 – €450
Twee onder één kap158 m2€450 – €505
Landhuis197 m2€515 – €535
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wapenveld die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Vaassen, Oene, Emst, Lemelerveld en Lemele.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wapenveld-8190

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Wapenveld bekijkt een objectieve partij het woonobject. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wapenveld). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Heerde wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie