Bouwkundige keuring Oldeholtpade

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oldeholtpade regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Oldeholtpade.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oldeholtpade benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oldeholtpade inplannen

Wil je snel inzicht in de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oldeholtpade.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oldeholtpade

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Oldeholtpade en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je daar een overzicht met de kosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €290 en €405. De prijs is afhankelijk van diverse facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de onderstaande tabel beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oldeholtpade.

Soort huisOppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning95 m2€280 – €305
Rijtjeshuis120 m2€340 – €385
Hoekpand148 m2€410 – €435
Geschakelde woning170 m2€465 – €505
Herenhuis183 m2€510 – €560
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oldeholtpade die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Wolvega, Nieuwebrug, Haskerdijken, Vegelinsoord en Nijehaske.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oldeholtpade-8474

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Oldeholtpade analyseert een onafhankelijk expert het verblijf. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake als je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oldeholtpade). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Weststellingwerf wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie