Bouwkundige keuring Gees

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Gees laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder lees je meer aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Gees.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Gees onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de gevel en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gees uitvoeren

Wil jij meteen een indicatie van de staat (en gebreken) van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Gees.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Gees

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Gees en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een tariefoverzicht om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €465. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendepunten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Gees.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Flatwoning99 m2295 – €315
Rijwoning117 m2€350 – €385
Hoekwoning144 m2€425 – €450
2-onder-1 kap155 m2€470 – €505
Landhuis183 m2€515 – €555
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gees die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Oosterhesselen, Eeserveen, Benneveld, Meppen en Aalden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gees-7863

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Gees bekijkt een onafhankelijk expert het gebouw. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een pand dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Gees). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Coevorden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie