Bouwkundige keuring de Lutte

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in de Lutte uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in de Lutte.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in de Lutte checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de groepenkasten en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in de Lutte afspreken

Wil je snel een inspectie van de huidige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de fundering en en of er lekkages zijn. Ook achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in de Lutte.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over FAQ.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in de Lutte

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in de Lutte (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De ingenieur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport vind je een overzicht van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om de woning in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €280 en €375. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in de Lutte.

Type huis WoonoppervlakGeschatte kosten
Flatwoning89 m2€285 – €315
Rijwoning109 m2€360 – €380
Hoekpand148 m2€400 – €435
Twee onder één kap151 m2€465 – €485
Villa176 m2€530 – €550
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in de Lutte die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Overdinkel, Glane, Deurningen, Bentelo en Hengevelde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-lutte-7587

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in de Lutte bekijkt een objectieve ingenieur de potentiële woning. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd als je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in de Lutte). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Losser wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie