Bouwkundige keuring Haaksbergen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Haaksbergen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op ons woonplatform tref je praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Haaksbergen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Haaksbergen benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de dakconstructie en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haaksbergen laten uitvoeren

Heb je belang bij een indicatie van de bouwkundige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en de toepassingen van isolatie. Tevens krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Haaksbergen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Haaksbergen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Haaksbergen en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €405. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op allerlei punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Haaksbergen.

Soort huisOppervlakteGemiddelde prijzen
Studio92 m2285 – €315
Rijtjeshuis119 m2€345 – €375
Hoekhuis128 m2€420 – €440
2-onder-1 kap156 m2€455 – €480
Vrijstaand178 m2€530 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haaksbergen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Hof van Twente, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Deventer en Voorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haaksbergen-7481

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Haaksbergen bekijkt een onpartijdige ingenieur de woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de aspirant koper op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Haaksbergen). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Haaksbergen loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie