Bouwkundige keuring Giessenburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Giessenburg laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie bieden wij alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Giessenburg.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Giessenburg inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Giessenburg inplannen

Op korte termijn inzicht in de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk of er sprake is van vocht in de woning. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Giessenburg.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Giessenburg

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Giessenburg en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De expert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Na het onderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €315 en €440. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het overzicht hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Giessenburg.

Soort woningWoonoppervlakPrijsindicatie
Etagewoning96 m2€295 – €325
Rijwoning119 m2€360 – €375
Hoekwoning127 m2€425 – €445
Geschakelde woning161 m2€450 – €505
Villa190 m2€530 – €540
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Giessenburg die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Wijngaarden, Maasdam, Puttershoek, s-Gravendeel en Mookhoek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-giessenburg-3381

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Giessenburg analyseert een objectieve ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, want zo weet je precies wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Giessenburg). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Molenlanden wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie