Bouwkundige keuring Zwartsluis

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Zwartsluis regelen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Zwartsluis.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Zwartsluis analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de vloeren en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwartsluis uitvoeren

Heb je belang bij duidelijkheid over de huidige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Zwartsluis.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Zwartsluis

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zwartsluis (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport staat de conclusie van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je in het rapport een kostenoverzicht om het woonhuis in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €415. De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats speelt een rol in verband met de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het schema hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Zwartsluis.

Type huis Aantal m2Geschatte prijzen
Appartementje90 m2285 – €320
Rijwoning105 m2€350 – €365
Hoekwoning126 m2€415 – €450
2-onder-1 kap152 m2€465 – €495
Landhuis181 m2€525 – €555
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zwartsluis die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Hasselt, Laag Zuthem, Wittelte, Geeuwenbrug en Dieverbrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwartsluis-8064

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Zwartsluis analyseert een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een pand die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd in het geval je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Zwartsluis). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Zwartewaterland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie